Hack Belgium

Home / Hack Belgium
Home / Hack Belgium

Hack Belgium

Innoviris sluit zich aan bij de Hack Belgium beweging

Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek & Innovatie, heeft besloten zich aan te sluiten bij Hack Belgium, dat van 4 tot 6 mei 2017 zal plaatsvinden in Tour & Taxis. Het doel van dit evenement? Mensen helpen hun carrière opnieuw uit te vinden, ondernemers inspireren om hun bedrijf anders in te richten, kmo’s en grote bedrijven klaarstomen voor de toekomst. Kortom, alle Belgen de kans geven om mee te bouwen aan een beter België.

Innoviris financiert via verschillende programma’s zowel de academische wereld als het ondernemerschap. Brusselse ondernemingen doen het goed in de innovatiesector: volgens de laatste cijfers van de Europese innovatie-enquête innoveert 55% van de Brusselse ondernemingen, dat is bijna 8% meer dan het Europese gemiddelde. Dankzij haar verschillende financieringsmaatregelen heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in 2016 bijna 60 miljoen euro aan subsidies toegekend om innovatieve ondernemingen een duw in de rug te geven.

Brussel, dat betekent ook 51 instellingen voor hoger onderwijs, 3 universitaire ziekenhuizen en bijna 13.000 onderzoekers die actief zijn in de regio. Samenwerkingen tussen deze twee werelden zijn ontzettend belangrijk, en dat heeft Hack Belgium begrepen! Tijdens het driedaagse evenement zullen onderzoekers en ondernemers hun kennis en expertise samenbrengen.

Ready to Hack Belgium?

Het doel van Hack Belgium is ambitieus: bewijzen dat een nieuwe, creatieve en multidisciplinaire aanpak, die technologieën combineert met innovatieve businessmodellen, de nodige input kan leveren om de grote maatschappelijke uitdagingen in België en in het buitenland aan te pakken.

Bij Hack Belgium draait alles rond de Herculean Tasks – een reeks uitdagingen die de organisatoren tot hun manifest hebben gemaakt. Deze opdrachten staan voor ambitieuze doelstellingen voor de toekomst van België, zoals Smart Sustainable Agriculture, Tech Nation en World’s Mobility Brain. De Herculean Tasks werden ontwikkeld in overleg met ondersteunende organisaties en deskundigen uit het hele land. Ze stemmen ook overeen met projecten die door Innoviris worden gefinancierd. Het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie gaat immers verder dan enkel technologische revoluties, door steeds meer acties voor te stellen met een concrete maatschappelijke valorisatie.

De deelname aan Hack Belgium geeft Innoviris de kans om buiten het gebruikelijke kader nieuwe ideeën te laten groeien. Op het evenement zullen verschillende wetenschappelijke adviseurs aanwezig zijn om hun expertise te delen met de aanwezigen. De Innovation Facilitator zal als gids ter plaatse zijn en eventuele projecten na het evenement opvolgen. De workshop "Co-creation & open innovation: towards new partnerships and models for innovation", die door Innoviris wordt georganiseerd, zal nieuwe innovatievormen behandelen. Ten slotte zullen deelnemers in de Experience Zone de nieuwe technologieën van begunstigden kunnen testen.

“De uitdagingen die werden gedefinieerd door Hack Belgium passen bij de drie strategische activiteitendomeinen die in de innovatiestrategie van het Gewest werden bepaald: gezondheid – gepersonaliseerde gezondheidszorg, leefmilieu – groene economie, ICT – digitale economie. Deze strategie zal bijdragen tot de ontwikkeling van een dynamischer, welvarender en eerlijker Gewest voor alle inwoners. Onze visie sluit dus aan bij die van Hack Belgium: het welzijn van de Brusselaars voorop plaatsen”, zegt Fadila Laanan, Brussels Staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Wil je deelnemen aan Hack Belgium? Schrijf je in via www.hackbelgium.be.

Ben je een Brusselse onderzoeker? Dan maak je kans op één van onze 30 gratis tickets. Stuur een e-mail naar avanlooveren@innoviris.brussels voor meer info.
 

PERSCONTACTEN

Hack Belgium

Patrick Matthews - Patrick.matthews@finnpr.com - +32 (0) 409 51 26 12

Innoviris

Anne Van Looveren – avanlooveren@innoviris.brussels - +32 (0) 2 600 50 32