Bridge

Bridge

Groene chemie
Wanneer 01-02-2018 12:00 tot
30-04-2018 14:00

 

Wil je de materialencyclus in een bepaalde sector beter valoriseren, maar weet je niet hoe?

Heb je een idee om het chemisch gevaar te verminderen in de sector waarin je actief bent? Of wil je een werkproces optimaliseren?

Dan is de nieuwe Bridge-projectoproep misschien wel iets voor jou! 

 

Wat is Bridge? 

Het Bridge-programma financiert collaboratieve en multidisciplinaire onderzoeksprojecten in domeinen die prioritair zijn voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die een socio-economische valorisatie voorzien op korte of middellange termijn.

Projecten met een maximale samenwerking tussen een consortium van meerdere onderzoeksgroepen en de industriële, non-profit of institutionele sector worden sterk aangemoedigd. Het doel van deze interacties is om de transfer van technologieën en kennis van de projecten naar het Brusselse industriële weefsel, de non-profit sector en de institutionele context te versterken.

Elk jaar wordt er een projectoproep voor dit programma opengesteld. Dit jaar is het thema 'Groene Chemie'. 

 

Het doel van deze oproep?

Wat is het doel van deze projectoproep? Onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten financieren die uitgebouwd worden door meerdere projectpartners en die gericht zijn op innovatieve chemische producten of processen volgens de principes van groene chemie. De projecten moeten een valorisatievermogen voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorzien op middellange termijn.

Om in aanmerking te komen voor de financiële steun via Bridge, moeten onderzoekers een consortium samenstellen met onderzoeksgroepen afkomstig van minstens twee verschillende universiteiten, ondersteund door minstens één persoon uit de Brusselse privé-, verengings-of institutionele sector.

 

Hoe dien je een aanvraag in?

Dien je voorstel ten laatste op 30 april 2018 om 12u in via het formulier dat beschikbaar is in de toolbox van de Bridge-pagina

In het document 'Modaliteiten van de projectoproep' vind je meer informatie over de planning en de evaluatiecriteria. 

 

Bijkomende informatie

Voor bijkomende informatie kan je terecht op de algemene Bridge-pagina. Vragen? Neem contact op met: 

 

Je contactpersonen bij Innoviris

 

Odile Vekemans 

Scientific Advisor

Industrial Research Team

Tel. +32 2 600 50 31
ovekemans@innoviris.brussels

** IMAGE DESCRIPTION **

Aiko Gryspeirt

Scientific Advisor

Industrial Research Team

Tel. +32 2 600 50 27
agryspeirt[at]innoviris.brussels