Atomia - Brussels' Women for Science

Home / Nieuws / Atomia - Brussels' Women for Science
Home / Nieuws / Atomia - Brussels' Women for Science

Atomia - Brussels' Women for Science

Op initiatief van Céline Fremault, Brussels Minister van Wetenschappelijk Onderzoek, lanceert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de eerste editie van “Atomia”, een prijs voor de Brusselse wetenschapsvrouw van het jaar 2014.
Op initiatief van Céline Fremault, Brussels Minister van Wetenschappelijk Onderzoek, lanceert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de eerste editie van “Atomia”, een prijs voor de Brusselse wetenschapsvrouw van het jaar 2014.
 

De oplossing voor de actuele en toekomstige uitdagingen van een innovative samenleving hangt af van de mobilisatie van alle menselijke middelen in de wetenschap. Vrouwen maken bijna de helft van de wereldbevolking uit. Hoewel er bemoedigende signalen zijn, blijven vrouwen ondervertegenwoordigd in de wetenschap. 

De « Atomia »-prijs bevordert de positie van vrouwen in wetenschappelijk onderzoek en innovatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wakkert de wetenschappelijke roeping van jonge Brusselse meisjes aan. Via “Atomia” wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de wetenschappelijke capaciteiten van vrouwelijke Brusselaars verzilveren.
 
De prijs brengt twee wetenschappelijke profielen in de aandacht:
 
  • De junior categorie van « Atomia » moedigt een jonge Brusselse vrouw aan die zich door haar wetenschappelijk traject of wetenschappelijke projecten en activiteiten met een interessant potentieel onderscheidt.
  • De senior categorie van « Atomia » zet een Brusselse vrouw in de aandacht die een voorbeeldige wetenschappelijke loopbaan achter zich heeft of een opmerkelijke persoonlijke bijdrage heeft geleverd in wetenschappelijk onderzoek. De prijs wordt op basis van (academische of industriële) wetenschappelijke resultaten uitgereikt aan een kandidate die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de wetenschappelijke of innovatiesector.
Elke laureaat ontvangt een prijs ter waarde van €10.000.
 
Wanneer komt u in aanmerking?
De kandidaten van « Atomia »:
 
  • oefenen een professionele activiteit uit in een onderneming, een onderzoekscentrum, een overheidsinstelling of een andere organisatie voor wetenschap en innovatie. Het is een meerwaarde als deze activiteiten zich in Brussel afspelen.
  • wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Om in aanmerking te komen voor « Atomia » Junior, mag de kandidaat maximum 35 jaar oud zijn op het moment dat de kandidatuur wordt ingediend. De « Atomia » Senior prijs wordt toegekend aan vrouwen van minimum 36 jaar.
 
Wilt u meer weten over de toelatingsvoorwaarden van “Atomia”? Lees dan het Reglement.
 
Hoe neemt u deel aan de wedstrijd?
Om deel te nemen aan deze wedstrijd, moet de kandidaat voorgesteld worden door een persoon uit de wetenschapswereld.
 
De kandidatuur wordt ingediend via het formulier dat beschikbaar is op de website van Innoviris. Kandidaturen die onder een andere vorm worden ingediend, worden verworpen.
 
De kandidaturen moeten ten laatste op 14/02/2014 om 14 uur ingediend worden bij Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, Engelandstraat 555, 1180 Brussel, of via e-mail verzonden worden naar sserrano@innoviris.be. De kandidaatstellingen die na deze datum worden voorgelegd, komen niet in aanmerking.
 
Het dossier moet alle informatie en documenten bevatten die in het formulier worden gevraagd of nuttig kunnen zijn om een kandidatuur te ondersteunen.
 
Meer informatie nodig?
Contacteer Innoviris op het nummer 02 600 50 37 of stuur een e-mail naar info@innoviris.be.